Mensaje de error

Deprecated function: Optional parameter $path declared before required parameter $langcode is implicitly treated as a required parameter en include_once() (línea 1442 de /mnt/web424/a0/12/51593012/htdocs/main/includes/bootstrap.inc).

Canal de la Federació Catalana d'Amics del Ferrocarril

Suscribirse a canal de noticias Canal de la Federació Catalana d'Amics del Ferrocarril Canal de la Federació Catalana d'Amics del Ferrocarril
El canal de notícies de la Federació Catalana d'Amics del Ferrocarril
Actualizado: Hace 53 mins 21 segs

24 Hores de Vapor al Parc de l’Oreneta

Vie, 05/17/2024 - 22:02

Els amics del Centre d’Estudis – Modelisme Vapor Barcelona ens conviden a la XXXVIII Jornada de les 24 hores de Vapor al circuit de l’Oreneta que es celebraran els dies 15 i 16 de juny.

Podeu descarregar la convocatòria en format PDF i el full d’inscripció en format Microsoft Word.

Categorías: Modelismo

Conferència: “Els funiculars a FGC”

Mar, 05/14/2024 - 08:33

El proper dijous 23 de maig de 2024 a les 18:00 hores es realitzarà una conferència amb el títol “Els funiculars a FGC” a càrrec d’Albert Collado, organitzada per Engitren.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) explota actualment quatre funiculars: dos d’urbans (Vallvidrera i Gelida) i dos de turístics a Montserrat (St. Joan i la Sta. Cova). La xerrada es centrarà en fer una breu introducció dels sistemes de transport per cable, tot focalitzant l’atenció en el funcionament d’un funicular, per passar després a donar més detalls dels dos més emblemàtics: el de St. Joan i i el de Vallvidrera.

Al funicular de St. Joan recentment ha estat renovada la sala de màquines, concretament en l’any 2018. En el 2016 s’havien ja renovat els dos cotxes. És una instal·lació centenària molt icònica que permet als visitants del monestir de Montserrat pujar a la carena de la muntanya i gaudir d’uns paisatges força espectaculars. Per la seva banda, el funicular de Vallvidrera, és, des de l’any 1998, totalment automàtic. Això implica que els cotxes funcionen sense conductor i el control de la instal·lació es fa des de la sala de control integrat de la circulació de trens d’FGC a Rubí. Per tant, aquest funicular és un clar exemple d’integració d’una instal·lació d’aquest tipus en una xarxa metropolitana de transport i es pot assimilar a una línia més. Aquest fet comporta haver de considerar la instal·lació amb els mateixos paràmetres de servei que els que s’exigeix a qualsevol línia de tren de passatgers.

La xerrada anirà a càrrec d’Albert Collado, enginyer industrial i responsable de manteniment de funiculars a FGC des de l’any 2017. També és responsable de les màquines de manteniment de via i catenària, així com d’altres instal·lacions ferroviàries com per exemple els rentadors de trens o els sortidors de gasoil.

Format híbrid (online i presencial a la Via Laietana, 39, Barcelona)

Inscripció

Categorías: Modelismo

Viatge amb tren històric de Barcelona a València

Vie, 05/10/2024 - 10:34

ALSA i la FEDERACIÓ CATALANA D’AMICS DEL FERROCARRIL us proposen un viatge amb tren històric de Barcelona a València el DISSABTE 22 DE JUNY DE 2024.

Per informació, horaris i compra de bitllets, cal anar a l’enllaç: https://www.alsa.es/servicios-turisticos/trenes-historicos/trenes-patrimonio-ferroviario/otros-servicios/tren-del-mediterraneo

Després de molts anys de “sequera” per poder fer viatges, aquesta és una molt bona oportunitat per gaudir dels mateixos.

 

 

Categorías: Modelismo

Conferència: “Centenari del Metro de Barcelona”

Vie, 05/03/2024 - 16:15

El proper dimecres 22 de maig de 2024 a les 19 hores es durà a terme una conferència amb el títol “Centenari del Metro de Barcelona”, a càrrec de Ramón Carbó, organitzada per l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Sant Cugat del Vallès conjuntament amb la FCAF.L’acte es realitzarà a la sala d’audiovisuals del Museu del Monestir, Claustre del Monestir de Sant Cugat, plaça de l’Om, 1 de Sant Cugat del Vallès.

Categorías: Modelismo

Vídeo: Conferència sobre la preservació del patrimoni històric a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

Vie, 05/03/2024 - 16:09

En aquest vídeo podreu veure la conferència “Preservació del patrimoni històric a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya” efectuada per Marc Rodríguez, responsable de gestió del patrimoni històric ferroviari i recintes de preservació a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que es va fer el passat 24 d’abril de 2024, organitzada per l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Sant Cugat del Vallès conjuntament amb la FCAF.

Categorías: Modelismo

El Tren Granota de FGC enceta una nova temporada

Vie, 05/03/2024 - 16:01

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) posa en marxa, una temporada més, el servei de la línia Barcelona-Vallès: el tren històric UT-400, conegut popularment com el Tren Granota, el qual forma part de l’oferta de trens turístics de Turistren. Aquest tren va ser declarat l’any 2023 Bé Cultural d’Interès General pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

​​El tren, que aquesta temporada va fer la primera circulació el passat 7 d’abril, oferirà servei els següents sis diumenges de 2024: 5 de maig, 2 de juny, 22 de setembre, 6 d’octubre, 3 de novembre i 1 de desembre. Trobareu tota la informació sobre els horaris aquí. A cada viatge, el tren s’aturarà a totes les estacions intermèdies, on els viatgers podran pujar i baixar del vehicle.

Per accedir al Tren Granota cal un bitllet integrat o bé un títol propi d’FGC. La zona tarifaria varia segons l’estació d’origen i de destí. Més informació sobre les tarifes al següent enllaç.

Categorías: Modelismo

Decés d’en Carles Busquets

Lun, 04/29/2024 - 13:51

De l’ASSOCIACIÓ D’AMICS DEL FERROCARRIL DE REUS ens han fet saber el traspàs d’En Carles
BUSQUETS i BOLADERAS, que fou el primer President de la FEDERACIÓ CATALANA D’AMICS
DEL FERROCARRIL.


També fou fundador i primer president de l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Reus.
Des de la FCAF donem el condol a la família i amics.

Categorías: Modelismo

35a Trobada de Modelisme Tripulat al Parc de Ribes Roges

Dom, 04/28/2024 - 19:44

Els companys dels Amics del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú – AFEVI ens comuniquen que el proper dissabte 18 de maig de 2024 celebren la seva 35a Trobada de Modelisme Tripulat al Parc de Ribes Roges.

El programa d’actes serà el següent:

  • 09.00 hores: Recepció de participants
  • 10.00 hores: Inici circulació lliure
  • 12.00 hores: Inauguració oficial de la trobada
  • 14.30 hores: Aturada per dinar
  • 17.00 hores: Represa de la circulació
  • 20.00 hores: Finalització de la trobada

Per dinar AFEVI oferirà un menú de 10 € per persona, per cada participant haureu de triar un primer i un segon en el formulari adjunt que us enviem. En cas que no vulgueu menú, teniu l’opció de portar-vos el vostre menjar. (No disposaran de barbacoes degut a la normativa vigent).

AFEVI facilitarà cadires, taules, i begudes.

IMPORTANT:

Per tal de poder preparar tota la infraestructura, taules, cadires i demès:

És obligatori que comuniqueu la vostra assistència així com el menú que haguéssiu triat, emplenant els dos formularis que us adjuntem, data límit 12 de maig.

En cas de no poder assistir al dinar, us agrairíem que ho comuniquéssiu a la major brevetat possible, per poder anul·lar el vostre menú.

Inscripció: https://forms.gle/tWQDpXv7PQVGUvJj8

Dinar: https://forms.gle/QLAg8GBxpx6RZWFX9

Categorías: Modelismo

Fira Modernista 2024 al MNACTEC

Vie, 04/26/2024 - 15:58

El proper cap de setmana de l’11 i 12 de maig de 2024 es realitzarà la Fira Modernista 2024 al MNACTEC.

Amb motiu de la Fira Modernista de Terrassa, el Museu obrirà les seves portes amb un programa especial d’activitats, entre les quals destaquen les passejades per les voltes de la teulada, les visites teatralitzades a la fàbrica tèxtil i la demostració d’un tren elèctric Payà i d’una locomotora de vapor a escala, aquestes darreres realitzades pel Club Ferroviari de Terrassa.

Per a més informació, consulteu el web del MNACTEC.

Categorías: Modelismo

Vídeo: Trobada de 5 polzades a Fornells

Mié, 04/24/2024 - 14:47

En Manel Fernández ens fa arribar aquest vídeo de la trobada de trens de 5 polzades que es va celebrar el passat 20 d’abril de 2024 a Fornells de la Selva.

Categorías: Modelismo

TMB licita la restauració de diversos trens històrics en el marc del centenari

Dom, 04/21/2024 - 20:26

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha aprovat la licitació de cinc cotxes que van formar part de les històriques sèries de tren 100, 300, 400, 1100 i 3000 de metro. Els treballs permetran preparar els cotxes perquè estiguin en condicions de ser exposats com a part dels actes que s’estan preparant en el marc del centenari de metro a Barcelona i que s’anunciaran pròximament. La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha explicat que “aquesta actuació és una mostra del compromís de la companyia amb el patrimoni històric del transport públic” i que l’exposició, així com els propers actes en el marc del centenari, permetran “apropar la història del metro de Barcelona a tota la ciutadania, un transport públic que és i ha estat clau per al creixement i desenvolupament de la nostra ciutat”.

Per a més informació, podeu consultar la nota de premsa.

Categorías: Modelismo

FGC retola, amb motiu de Sant Jordi, quatre trens amb noms de figures clau de la literatura catalana

Dom, 04/21/2024 - 10:17

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha retolat, amb motiu de Sant Jordi, quatre trens amb el nom de personalitats de la literatura i la cultura catalanes que aquest any commemora el Departament de Cultura, a través de la Institució de les Lletres Catalanes. Així, donen nom a trens de Ferrocarrils: Àngel Guimerà, el dramaturg català de més projecció internacional, i Joan Salvat-Papasseit, poeta i precursor del futurisme i l’avantguarda a Catalunya, amb motiu del centenari de la seva mort; i Vicent Andrés Estellés, principal renovador de la poesia al País Valencià des d’Ausiàs March, i Montserrat Vayreda, poeta i escriptora empordanesa, amb motiu del centenari del seu naixement.

Per a més informació, podeu descarregar en format PDF la nota de premsa.

Categorías: Modelismo

18a Fira Modernista de BCN – El tren a la Diagonal

Sáb, 04/20/2024 - 23:01

El cap de setmana del 25 i 26 de maig de 2024, dins les activitats de la 18a Fira Modernista de Barcelona, l’Associació d’Amics del Ferrocarril – L’Hospitalet muntarà a la Diagonal de Barcelona, entre els carrers del Bruc i Girona el seu tren tripulat.

L’horari serà: dissabte matí i tarda, diumenge només al matí.

Categorías: Modelismo

12 Hores de Modelisme Ferroviari escala N i H0 a Terrassa

Mié, 04/17/2024 - 14:09

El proper dissabte 20 d’abril de 2024 el Club Ferroviari de Terrassa organitza les 12 hores de Modelisme Ferroviari a les maquetes d’H0 i N a la seu del Club, aquest any dedicades als trens tipus TER.

Per a més informació podeu descarregar la convocatòria en format PDF.

Categorías: Modelismo

Vídeo: Trobada de les 10 polzades al Tren de Palau

Mar, 04/16/2024 - 22:02

A aquest vídeo d’en Manel Fernández hi podreu veure un resum de la trobada de les 10 polzades que es va celebrar el passat 13 d’abril de 2024 al circuit del Tren de Palau, que enguany va comptar amb la participació del Centre d’Estudis Modelisme Vapor de Barcelona.

Categorías: Modelismo

Circulacions a la maqueta del mNACTEC

Vie, 04/12/2024 - 10:13

Dins dels actes del 40è aniversari del MNACTEC, el Club Ferroviari de Terrassa col·laborarà fent circulacions a la maqueta ferroviària el proper dissabte dia 13 d’abril de 2024, de 10:30 a 14:30 i de 15:30 a 19:30 hores.

Dissabte 13 i diumenge 14 són jornades de portes obertes, amb entrada lliure.

Per a més informació, consulteu el web del Museu.

Categorías: Modelismo

25a Trobada de 5 polzades i Modelisme Tripulat a Fornells de la Selva

Mié, 04/10/2024 - 14:12

El proper dissabte 20 d’abril de 2023 es realitzarà al circuit de Fornells de la Selva la 25a Trobada de modelisme tripulat de 5 i 7 1/4 polzades.

Podeu descarregar en format PDF el comunicat i el full d’inscripció.

Categorías: Modelismo

Martotren 2024

Mar, 04/09/2024 - 18:07

Els Amics del Ferrocarril de Martorell organitzen els propers dies 25 i 26 de maig de 2024 la fira Martotren de modelisme al Recinte Firal Ca n’Oliveras de Martorell.

El recinte firal de Ca n’Oliveras està situat a 200 metres de l’estació de FGC Martorell-Central i a 300 metres de l’estació de Rodalies Renfe.

Horaris: Dissabte de 10 a 20 hores i diumenge de 10 a 14 hores.

Categorías: Modelismo

FGC allarga el servei entre Pl. Espanya i Martorell les nits de divendres i de les vigílies de festius

Lun, 04/08/2024 - 22:33

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) amplia, a partir d’aquest divendres, 12 d’abril de 2024, el servei que ofereix les nits de divendres feiners i dies feiners que siguin vigília de festius a la línia Llobregat-Anoia, fora del mes d’agost. Per fer-ho, perllongarà fins a Martorell Enllaç la circulació d’alguns trens que fins ara acabaven i començaven el seu trajecte a l’estació de Molí Nou Ciutat Cooperativa.

Per a més informació, podeu descarregar la nota de premsa en format PDF.

Categorías: Modelismo

Imatges de l’ofrena floral de l’Agrupació Amics del Tren Teià-Maresme a la Verge de Montserrat

Lun, 04/08/2024 - 22:27

L’Agrupació Amics del Tren Teià-Maresme va efectuar el passat diumenge 7 d’abril de 2024 una ofrena floral a la Verge de Montserrat. L’entitat va ser representada per una gran majoria dels socis i membres de la Junta actual i de l’anterior, i va comptar també amb la presència de l’alcaldessa de Teià, Gemma Rosell.

Categorías: Modelismo

Páginas